Nelly.com

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Höjden av lathet?

Nu är det kväll. Då borstar man tänderna, iallafall jag.. Två minuter ska man gnugga dom stackarna. Två minuter är inte länge. Ändå är dom så jävla långa.. Så jag sätter mig ofta vid datorn, för att kolla nån liten grej till innan jag ska sova.

Där fastnar jag.. Tänker att jag stänger ner och går och lägger mig och då tar jag vägen förbi toaletten.
Nu har jag suttit häri en halvtimme med borsten i käften.. Torr i halsen då jag inte sväljer tandkrämen som bara växer i munnen.. Det måste absolut vara höjden av lathet..

Stäng av datorn eller gå och spotta för tusan, människa.. Men nej, jag gör det när jag ändå tar svängen förbi toaletten...


I´ve got a mailbox

Nu är den min, min, min!

Dagen har varit bra. Först stressade jag iväg med barnen på dagis. Sen vidare till Anna-Klara Barnmorska!
Jag har satt in en kopparspiral. Det gick OK, men lite ont då hon mä tade livmodern.
Men smart som jag är (faktiskt) hade jag preppat med piller! Banne mig om jag blir gravid nu. Mindre än 1 graviditet på 100 per år.. 2 av 100 med dagen-efter-pillret och jag blev gravid ändå. Men nu tänker jag inte ha fler barn!!



Sen var jag på stan hela dagen. Men jag är stolt, jag har inte mycket pengar. Såg massor med vill-ha-saker men tittade bara, haha. Handlade postlådan, några shoppingbagar på Lagerhaus (äntligen) och kläder till Jolinis.
Postlådan fanns på PopShop, där jag aldrig hade varit förut. Jättestor affär med mycket Bruka Design saker och jag gillar´t!!

Sen hem, baka kladdkaka, äta middag, få besök av Mickes jobbarkompis och hans fru (min blivande kollega, haha),äta kakan,Micke iväg på träning, besöket går hem och jag lägger barn och plocar undan.
Så fort går en dag helt enkelt, ganska skönt ändå.

Thank U Thursday:)

SKA HA

Ska bara hitta åt den först. Hittat en sida att beställa på,men blir error.
TUSAN!


Onda ögat

Måste bara visa Jolene, som ser så rolig ut då hon gav mig "onda ögat" då jag fotade henne.
I hennes nya söta pyjamas!


Dagens mys


Mitt nya gröna ljus. Tyvärr gör kortet det ingen rättvisa.. Ljuset är 30 cm långt och typ 10 cm brett!
Efter regn kommer solsken.. alltså för den som inte kan latin och vill veta vad väggtexten säger.

Ska fortsätta se "halv åtta hos mig" nu!


La Infectione

By the way, börjar jobba den 17 maj.
Tjolahopp, säger jag!

Kommer bli toppenbra. Vikariat på infektion, 3-3-schema, semester och en spännande händelserik avdelning.
Kan inte bli bättre..
Eller jo, bra kollegor känns som A och O!


Florence, oh Florence.. vem som gått ssk har missat henne?
Den som gjort det sov sig genom studietiden iallafall, haha!

I´m back again...

Efter en kort men intensiv entré till bloggvärlden försvann jag.
Jag har haft noll inspiration, varken till blogg eller livet heller för den delen.
Allt har kännts genomblött av piss, bokstavligt talat..
Det är bara nerpissade kläder och jag pausade livet parkerad i soffan..Bokstavligt talat.

I fredags kräktes jag av magkatarr och gallbesvärr och var sen rätt dålig. Men då funderade jag till rejält och nu är jag tillbaka i livet. Hjälpte lite att Micke röjde upp här hemme då jag var dålig.
Lite vårsol, för nu är det vår för mig, kan göramycket. Var ute över tre timmar igår, snacka om trött jag var sen.
Som sagt, lite vårsol, yankee candle dofter, städat hus och fågelkvitter så känns allt bättre.
Fast ibland tryter humöret rejält, då barnen bara trilskas.
Fröken Noelle sover just nu på mattan.. Uppe kl fem imorse.

Stay tuned;)

Stora Liten


Premiär i matstolen, så stor!


Sitta en stund i soffan kan jag med!

Världens snyggaste kvinna



Rihanna måste vara den snyggaste tjejen på denna jord. Jag tycker iallafall det. Och inte är det sämre av att hennes musik är bra!!

Varför kräks barn jämt på natten?



Inatt vaknade jag av att nån kräktes. Det var Hailey. Kastade mig upp och drog henne ut på golvet. Men hon hade redan spytt ner hela madrassen. Frida fick spya på benet, så jag väckte henne. Hon gjorde en helomvändning och la handen rakt i spyan. På det så var trötta Hailey ledsen och ville lägga sig igen och innan jag hann stoppa henne, så tjoff ner med hela huvet i spyan. Jippi...

Tillslut hade jag engagerat hela huset i uppstädningen.. De var inte lätt att sova i skrik och grin och jag som försökte kryssa barnen mellan spyan. Klockan 3 och 7 kräktes hon igen och nu hoppas jag att det är över.
Sist hon hade magsjuka var vi också i Rossön. Lite svårt att veta hur jag skulle sova, för att vakta hon och Jolene samtidigt som Noelle skulle hållas på behörigt avstånd. Men det ordnade sig.

Annars så hinner jag knappt sitta vid datorn, den är ständigt upptagen eller så är jag det. Därför blir det inte många inlägg. Blir mer då vi kommit hem!

Läskigt värre

Det tog sin lilla tid att ta sig hit. Vi hann både med snö, spöregn, solsken, snömodd och det var väldigt obehaligt bitvis att köra. Kastvindar kom också och slängde bilen som en vante fram och tillbaka ibland. Men det blev faktiskt bättre ju närmare mot mamma vi kom. Och hellre komma dit levande, än snabbt och inte alls föd den delen. Jag har ju bara haft körtkort några månader.

Iallafall har barnen hunnit leka och Fridisen har hunnit bjuda på kladdkaka. Hailey och Noelle har hunnit arbeta ihop middagen också, genom att ge mormor en "klassisk" fotmassage...

Lite dans i köket också, men mamma sa att jag inte fick lägga ut det. Och det var ju synd, för hon som dansar så bra! Men ni ska få se Fridas rumpvideo istället. Imorgon.


Så här fin är min lillasyster.


Så här rör man kladdkaka på hennes sätt.. Mycket märkligt!
Men inte lika märkligt som hon ser ut då hon ätit kladdkakan..


Då är hon inte lika snygg längre.. Bara mupp!

God Natt alla!


Sunday

Idag har dagen gått väldigt fort. Hela dagen gick nästan åt på badet. Sen handlade jag och barnen och åkte hem och vilade lite, innan vi började med maten. Jag blev proppmätt, gjorde fläskfile med ricotta-tortellini. Tänkte på det när jag lagade maten. Vad roligt det skulle vara att vara med i "Halvåtta hos mig". Skulle lagt ut receptet,men det var egenkomponerat och som vanligt improviserar jag när jag lagar mat. Så när jag ska göra om det brukar det oftast inte bli detsamma.

Sen ikväll har vi packat. Barnen fick eld i baken och började packa själv,men jag fick hejda dem när de började packa ner hopprep och allt möjligt. Men kl. 21 började Wallander så då gjorde jag kväll. Känner mig lite småsjuk. Imorgon blir det upp tidigt för att packa klart det sista och sen åka mot de jämtländska skogarna.



Men om jag känner mig själv rätt kommer det dröja lite längre innan vi kommer oss iväg. Jag är en inbiten tidsoptimist, på gott och ont!



Pappa stannar hemma och jobbar. Vi kommer sakna han,men han oss mest tror jag!

Familjebad



Idag var vi och badade igen. Idag kunde också Hailey följa med. Hon tyckte det va roligast att bubbla i bubbelpoolen. Sen bastade vi också. Men det var trångt i badet, mycket barn och föräldrar. Men det uppskattades av barnen. Så det får vi göra om. Jag tror vi ska gå på familjegympan med nån lördag. Så kul att hitta på nåt!

Jolene och pappa


TODAY

HM har ibland "TODAY" då de tär halva priset. Så jag har beställt Barbapapa kläder till Jolene. Så söta,eller hur!



Barbaflink är gulligast!

Hailey är barnvakt

När jag lagade mat fick Jolene ligga i soffan med Hailey. Hon ville filma henne. Det blev lite långt, så därför har jag kollat igenom och hittade lite roliga grejer.

Orkar du inte kolla på hela så hittar du på 1.33,när jag märker att Noelle har bajs på fingret när jag skulle torka henne. Jag hörs i bakgrunden.
2.44, hittar du när Hailey säger att Jolene inte tänker ha bajs på fingrarna när hon blir stor.
Och 3,28 då Jolene sa "hänga" upp och ner...




Och här är ett till, som är kortare men roligt och gulligt tycker jag!



(Och ni som undrar, så kan jag kika på dem ifrån köket om ni är oroliga. Dessutom är Hailey världens snällaste, fast kan såklart inte vara helt obevakad med lillasyster.)

Micke & hans knasiga arbetskompisar

Ofta kommer Micke hem och berättar skämt som de kommit påoch berättat under dagen.
Oftas tycker jag de är sjukt löjliga och värdelösa.
Men igår kom han hem och berätta ett som jag faktiskt skrattade åt.


"Vad kallas samerna sin dildo för?"


"Fusklapp"

Trötter

Idag är jag lite seg. Just nu kikar barnen på Bullberbyn och Hailey syter en sovande Jolene. Har inte ens orkat blogga, för jag orkar inte tänka idag,haha. Snart är det dags för att laga kyckling, men jag gruvar mig för att kliva upp ur soffan. Annars har dagen flugit förbi.

Vi har varit ute en stund, skurat och jag och Hailey har bakat en kladdkaka! Sen har det inhandlats naturchips till ikväll. Jag och Micke har knappt hunnit ses sen innan förra helgen, som kantades av sjukdom. Han är förresten ute och fixar vår trasiga "lånebil", för att han ska ha nåt att köra till veckan då vi tar vår egna bil. Där har han varit ett bra tag.

Nej, det är väl bara att ta sig i kragen...



Jolene igårkväll

Kvällens mysigaste




Badrummets rosa belysning


Härlig eftermiddag

Vi kom inte ut förrän halv 3, men solen lyste fortfarande. Vi hörde faktiskt den första kvittrande fågeln idag. Känns som om våren är på väg, så skönt!



Vi tog en härlig promenad och barnen gick långt...



Men tillslut blev de trötta och mamma fick promenera vidare ändå eftersom de tog saken i egna händer hur de vi skulle ta oss vidare!!!


När vi kom hem kände vi för att vara ute längre. Så vi skottade lite. Jag kände att det var synd att jag inte kunde ta en längre promenad, så jag hackade och skottade fram plattorna. Jag blev sjukt svettig, värre än pumpen igår nästan! Sen så åkte vi på barnens hus jag och Hailey. Jag hade ju mutat henne med en present om hon tog medicinen hela veckan. Noelle fick också en present.



Breaking dawn

 

Hur ska jag kunna vänta till 2011?


Astrid Lindgren

Idag kom våra filmer äntligen!

Men två hade vi sedan förut, eftersom vi nu köpte boxen.
Bytte ut de mot de gamla mot nya och säljer de nu på Tradera.



http://www.tradera.com/Skrallan-Ruskprick-och-Knorrhane-Astrid-Lindgren-NY--auktion_302155_108515442


http://www.tradera.com/auction/auction.aspx?aid=108515356


Nu är det lunch och sen ska vi ut i solen!


Nu är det slut på veckan...

God Morgon!

Idag är det äntligen fredag. Vi myser redan nu i soffan. Madicken är på såklart. Hailey spelar "Myror i brallan". Hon blev mutad med att få spela dataspel varje dag hon tar medicinen. Och mycket glass och saft har det blivit.
En riktig sockervecka. Men det får va så då hon tvingas ta äckelmedicinen tre gånger om dagen.

Micke var och tränade igår. När han ska duscha sen, klär han av sig träningskläderna nere och duschar uppe.
Han brukar krypa på golvet sen, för att ingen ska se han... Så jag frågade igår om han inte skulle göra det.
Men det var så mörkt inne, sa han, så han syns inte då. Så jag var elak och tände lyset.
Och aldrig har jag sett någon kasta sig ner på golvet så fort.. Jag skrattade så jag höll på storkna!
Men släckte sen snabbt.. Det var lite elakt, men jag tyckte det var värt det, haha!
Hos oss måste grannarna se en del tokiga saker om de tittar in!



Micke 2006


Inte lätt att göra rätt i mamma-land

Idag så var det väldigt fint väder ute för en gångs skull. Äntligen skulle vi få komma ut och få lite luft, nu när Hailey är frisk igen.

Barnen började klä sig medan jag ammade och Hailey blev klar ganska fort. Noelle tog sin lilla tid på sig. Sedan gick de ut medan jag klädde på Jolene och mig själv. När jag kom ut så klättrade de i trädet ute och Noelle skrek, för hon kom inte ner.



När jag väl kom mig ut så var jag knappt ute i fem minuter innan Noelle kissade på sig. Men vi skulle banne mig vara ute, så vi gick och tvättade henne och bytte kläder och overall. Det tog ju också sin lilla tid. Igen. Nu hade det gått knappt en timme sen vi började för att ta oss ut.

Vi gick till solen och Hailey åkte skidor och Noelle skulle aka madrass i backen.
Men redan där gick det fel när Hailey inte fick åka skidor nerför backen.
Hon kunde absolut inte förstå varför...

Sen surade hon väldigt länge...




Jag fick inte ens titta på henne, så då gick jag till Noelle. Tack och lov var hon på bra humör!




Men då fick jag inte vara med Noelle, hon ville att jag skulle filma henne... Beslutsångest?
Tillslut fick jag upp henne på benen och åter till backen...




Surar ner sig ännu mer, för hon inte får åka i Backen. Men skönt var det ute iallafall. Men det är livet med barn. Surar inte den ena så surar den andra!
Eller kissar på sig...

Sen gick vi in och Hailey blev glad igen. Hon ville ha varma mackor och vi gjorde varm choklad med grädde.
Jag sa att de kunde låtsas att de var ute och åt, som på fjället. Men istället blev det sommarpicnic på gräs!



En mysig dag, trots gråt och tandagnisslan med mina fina barn!


Tydlingen kan man tränga in sig öööverallt!

Var på Bodypumpen ikväll med Amanda.
När jag kom ut så var det liiiiite svårt att ta sig in i bilen.
Alla som är på IKSU är faktiskt inte smala...
Jag försökte ta mig in och stod åt fel håll.
Bara att backa, eftersom jag inte kunde vända röven mellan bilarna.
Hade god jävla lust att smacka upp dörren i bilen bredvid som parkerat så jävla dumt.
Den bilen var finare än vår också...
Men jag ville inte skada lacken på våran bil!
Även fast jag öppnade dörren helt så kom jag in genom att stå på tå och trycka mig in.


När Noelle kom till världen

Del 2


Slutet på del 1.

"Yurika skulle skjutsa oss och vi började gå till bilen. Efter halva vägen kom Micke på att de hade ju faktiskt kunnat kört fram bilen till dörren..*haha* Jaja, jag kunde ju ändå inte sitta still så det var ju detsamma. Tog några värkar på den korta biten till parkeringen och där mötte vi Mickes mamma. Hon kramade mig hårt och läääänge.. Kändes det som iallafall."


Fortsättning:


Det var jobbigt att sitta still och jag var glad att vi bor så nära förlossningen. Vi kom in och de visade mig till en sal direkt, eftersom de såg hur ont jag hade. De fixade lite där inne och värkarna kom hela tiden. Jag hängde på skötbordet där vår bebis skulle ligga medan Micke gick ut och ringde efter mitt leg och min patientbricka som vi glömt. Han skulle höra av sig sen då de skulle komma med dem.

Sen sa jag att jag ville ha epidural, men hon sa att hon avrådde från det då hon gissade på att det skulle dröja mindre än en timme innan bebisen kom ut. De satte sen CTG och det gjorde så ont då de tryckte över magen och värkarna kändes intensivare. Sen skulle hon undersöka mig och ack vad jag gruvade mig för att lägga mig ner och ligga still. Hon kände och jag var öppen 6 cm. Hon sa att det hon kunde göra var att ta vattnet för att skynda på det, men jag kände att det skulle gå fort ändå. Och det gjorde tillräckligt ont redan och jag hade nog inte kunnat hantera de värkstormar om skulle komma om hon tog vattnet. Det var det som fick mig att tappa kontrollen med Hailey.

Jag djupandades hela tiden och jag känner mig stolt som inte började hyperventliera. Det hjälpte att försöka djupandas och trots det så kändes det inte som om luften räckte till. Jag ställde mig upp och hon ville att jag skulle prova lustgasen. Jag ville inte då jag tyckte det kändes hemskt med Hailey. Jag sa att jag ville ha syrgas, men de får inte ge det. Så hon satte svag lustag blandat med syrgas, för det fick hon. Vet inte hur mycket lustgasen hjälpte, men var inte villig att känna om det gjorde ondare utan. Det var iallafall skönt att ha nåt att koncentrera sig på och emellan värkarna kände jag mig lullig..

Jag stod och trampade och BM tyckte jag spände mig och ordnade med säck i sängen att hänga på. Men jag ville stå upp och hänga över den. Men det var svårt att slappna av då det ändå stramade och tryckte på emellan värkarna. Micke stod på andra sidan och höll mig i händerna. Jag klämde hans hand i varje väk och lät i masken.
Jag skrek väl inte, men jag lät iaf för topparna var så onda.. Jag kände starkare och starkare tryck och bad henne undersöka mig. Klockan var kanske runt halv åtta då och jag var öppen 8-9 cm. Jag låg kvar en värk, men hoppade snabbt upp ur sängen då det var outhärldigt att ligga still. Min enda räddning var att tänka att snart är det över, vilken tur jag har som kommer ha sån kort förlossning. Jag började känna hur långt ner hon låg och det började droppa blod.

19:54 gick vattnet och jag fick en lååååååååååÅÅÅÅÅÅng, krystvärk... Hon bad mig hålla igen efter första krystningen och det gick en kort stund... Sen tryckte jag på.. Åååh, vad jag hade längtat efter det.. för då kändes det att snart är det över!!! Och ut kom hon 19:56. Micke utropade med gråten i halsen att det var en tjej till och det kändes helt självklart. Vår fina älskade underbara lilla Noelle. Lilla lillasyster!! Jag födde i stående och det var helt underbart!

Jag fick henne mellan benen och jag visste knappt hur jag skulle hålla. Dom är ju så små! Hon hjälpte mig att lägga mig och jag fick henne på bröstet. Efter ett tag undersökte hon mig och jag hade bara en bristning vid urinröret. Behövdes inte sys, underbart.. För det gjorde ont då hon var där och "drog". Sen fick jag en spruta i benet med livmoderssammandragande. Och efter en stund krystade jag ut moderkakan.

Sen fick vi vara ifred, jag Micke och Noelle! Vi fick lov att slå på mobilerna en stund och ringa alla. Mamma blev förvånad, för hon trodde jag ringde för att säga att vi åkte in men det gjorde jag inte. Jag ringde och sa att hon blivit mormor och hon blev nog rätt förvånad!! Hon utbrast att "det är så det ska gå till då man föder barn, Anna"..*haha* Mickes mamma trodde han skämtade då han ringde, men sen då hon hörde Noelle förstod hon att det redan var klart!!

Det var en häftig upplevelse. Då de kom in sen och frågade om vi ville ha de berömda mackorna, sa jag att vi inte hade hunnit smälta maten än.. Jag var fortfarande proppmätt!!

Vid elva-tiden körde de upp mig till BB. Jag ville inte stanna längre än nödvändigt. Så vid halvtolv, den 1 maj klev jag in hemma. Och nu hade vi två döttrar istället för en hemma hos oss. Det nya livet hade börjat!


Lycka är att få post









Vi delar med oss av receptet också!




Scrubs

Vaknade för nån halvtimme sen. Jag drömde inatt om att jag saknade skolan.
Mest tror jag att jag saknar att ha något att göra.
Längtar väldigt mycket att få börja jobba!
Jag går in ofta nu och tittar om det kommit ut några nya sjuksköterske-tjänster.
Men det ser knapert ut.



Igår på IKSU träffade jag en som gick i min förra sköterskeklass och hon jobbade inom kommunen.
Hon påminde mig om att man kan söka där också.
Dessutom är det bättre lön!
Måste ta tag i det.
Längtar efter att ta på mig "uniformen" och träffa patienter!


Im always in this twilight


Snöigt värre

Har varit med Amanda och simmat. Det var rätt jobbigt ändå, det kändes iallafall efteråt.
Sen skjutsade jag hem henne och gick upp en sväng.
Skönt att få komma hemifrån ett tag!
Jag trodde mina öron skulle ge upp snart.
Barnen har varit högljudda exakt hela dan.
Såna dagar vill man bara ta på sig hörselkåpor...

På parkeringen bredvid vår bil står det två bilar som har ägare som också verkar behöva komma hemifrån..



Nej, nu blir det fika och Greys som äntligen börjar igen.
Och så fortsätta njuta av tystnaden!




Jolene gladskit!

När jag vänder ryggen till...




Så kan det gå då man måste byta bajsblöja på lillasyster!

Brevbäraren, min bästa vän!

                                                           Brevbäraren har just nu en speciell plats i mitt hjärta. När man går hemma om dagarna är posten en av dagens höjdpunkter. Visst låter det tragiskt?!
Tusan om jag inte får nåt roligt i lådan idag. Vi har beställt med Astrid Lindgren filmer, hoppas de dyker upp! Fast å andra sidan får man fler räkningar då man har barn. Fler utgifter, det är ju inte så kul... Dom kostar en del de små rackarna!



Annars har vi avklarat frukosten idag. Måltiderna är ett himla sjå då man har barn. De äter mustuggor och om man inte skyndade på dem skulle det ta hela dagen att få i sig alla mål.Jag brukar sitta med dem, men tillslut brukar jag hänga en tvätt. Eller som idag, dammsuga. Städningen också är ju inte min starka sida. Men med barn, får man städa hela tiden. Det smulas så det ska bort. De kissar på sig, så det måste torkas och bytas kläder. Det är en annan sak, tvätten. Den tar aldrig slut! Så allt runtomkring att ha barn tar tid. Och det är tråkigt. Sjukt tråkigt!
Bara ca 1½ timme tills posten kommer...










När Noelle kom till världen

Del 1



Jag började få ont vid halv fem på eftermiddagen medans vi höll på laga tacos som vi skulle äta.Mickes familj var här för att fira valborg. Jag hade lite mensvärk och fick värkar lite då och då men sa inget eftersom jag trodde det skulle gå över. Hade mest ont då jag gick och fixade och trodde det var då jag böjde mig och så som gav mig förvärkar.

Vi åt och jag hade lite ont, men höll tyst. Jag åt massor kan jag tillägga, vilket jag ångrade sen.. Då vi ätit klart vid halv sex, sex-tiden började vi plocka undan. Då fick jag ondare och sa det till de andra då det faktiskt gjorde så ont så jag var tvungen att djupandas. Kom på att jag borde kolla tiden för säkerhets skull. De kom med ca. 5 minuters mellanrum. Ringde Linda och mamma och sa att jag hade ont. Men att det kanske skulle gå över, men det gjorde verkligen ont och kändes mer än förvärkarna.

Vid halvsju vad jag Micke ringa förlossningen för då hade jag värkar varannan, var tredje minut. Och eftersom jag redan var öppen och väldigt mogen på morgonen då jag varit hos barnmorskan var jag rädd att hon skulle komma hemma. Dessutom hade BM sagt att jag skulle åka in rätt fort, eftersom det gått så fort med första barnet.

Jag pratade med en kvinna på förlossningen som jag kände inte riktigt tog mig på allvar. Hon trodde jag spände mig och sa att jag skulle ta en varm dusch och försöka slappna av och helst invänta en blödning innan jag kom in.
Jag ville komma in på koll åtminstone för att se hur öppen jag var och det fick jag sa hon, men fick vara beredd på att åka hem. Jag ville självklart också vara hemma så länge som möjligt, men var rädd för att föda hemma i hallen.

Jag gick och tog en dusch, men värkarna tätnade, gjorde ondare och tryckte neråt. Kände mig redan "bajsnödig"..
Jag tog 1 gram alvedon och bad Micke komma in och hjälpa mig att klä på mig, för det gjorde ännu ondare då jag böjde mig ner och ansträngde mig. Sen sa jag att vi var tvungen att åka in för det kändes som om hon snart skulle komma.

Jag sa gonatt till Hailey, men hade så ont så jag inte riktigt kunde prata då värkarna kom så tätt. Hon satt hos farfar och åt välling för att gå och lägga sig då klocka var runt sju.

Yurika skulle skjutsa oss och vi började gå till bilen. Efter halva vägen kom Micke på att de hade ju faktiskt kunnat kört fram bilen till dörren..*haha* Jaja, jag kunde ju ändå inte sitta still så det var ju detsamma. Tog några värkar på den korta biten till parkeringen och där mötte vi Mickes mamma. Hon kramade mig hårt och läääänge.. Kändes det som iallafall.

Fortsättning följer...



This is my life



Jag har inte röstat en gång i Melodifestivalen. Ogillar konceptet de kör nu också.
Förr kunde man bänka sig en kväll, av tradition, för att se.
Hursomhelst, så var jag tvungen att rösta i lördags.
På Anna Bergendahls låt. Tre gånger.
Och vann gjorde hon, rätt låt tycker naturligtvis jag eftersom jag röstade.

Idag vaknade jag och var tjock

Idag är en depp-morgon. Jag drömde en konstig dröm som fick mig att bli illa till mods.
Sen är jag tjock också. Ja, det är jag varje dag men nu börjar jag bli less.
Enda medicinen mot depp och fettet är ju motion just nu.
Och bättre mat.

Jag måste skärpa mig, jag vill inte se ut såhär.
Jag såg gamla kort och jag är fin då.
Nu väger jag 71 kg och jag ska ner till 54.
17 kg känns tungt!
Men just nu är jag bara ofräsch. Och tjock!

Idag har jag lovat mig själv att äta bättre och sen ska jag simma ikväll.
Basta!!




Utgång helgen jag blev gravid.


Ute på All Stars efter examensmiddagen i januari.



Tillägg till min förlossningsberättelse

Min kusin Amanda är 19 år och fick veta en "hemlighet" som gjorde henne helt förstörd när jag skulle få Jolene.
Hon tyckte jag utelämnade denna del i min förlossningsberättelse och verkar vilja att jag ska varna hela världen för detta.

Så här kommer det... När man fött barn så får man nåt som kallas avslag (Amanda kallar det rätt och slätt för slem). Det är det som måste ut när graviditeten är slut. Blod och slemhinnor. Och då måste man använda size 6 bindor i sjukhusets fula nättrosor. Detta har enligt Amanda avskräckt henne resten av livet att föda barn. Det nämner hon tydligt varje gång man nämner en förlossning och graviditet.

Hoppas ni kan hämta er efter jag avslöjat alla mammors väl bevarade hemlighet!



Nöjd din prupp?


Mina tisdagskvällar är återigen räddade!




Vecka 11+1

Jag måste ju berätta en sak som jag är så glad över.
Jag ska bli faster igen!
För femte gången till mitt sjätte brorsbarn.
Jag räknar tvillingarna som en gång, eftersom de kom samtidigt.
Min bror är bara 31 år och ska få sitt sjätte barn.
Det är riktigt häftig.
Dessutom är de riktigt bra med sina barn och om några klarar av en stor familj så är det dom!
11+1 har hon gått och då är bebisen bara 48 mm.
19 september är det än så länge beräknat till.




Jag har hört att det är vanligt att få barn ung om ens förälder var ung. Min pappa var 20 år då han fick min storebror.Min storebror var 22 år då han fick sin son.
Jag var 18 år då jag fick Hailey.
Men lite konstigt är det ju ändå att det blev så, eftersom både min pappa och brors första barn inte var planerade. Men ändå så faller vi in i mönstret.
Otroligt ändå!

vardguiden.se

När Jolene kom till världen

Del 2


Slutet på del 1.

"Sen tog vi väskan och åkte. Efter bara en liten bit kom jag på att vi glömde både mobiler och kamerorna. Men jag vägrade vända om, för jag visste inte hur fort det skulle gå. Och jag som ville filma förlossningen den här gången. Men jag hade ju trott att jag skulle hinna packa i kameran i väskan innan. Jag trodde åtminstone jag skulle ha kvällen den 16:e på mig att fixa det sista. Men det tyckte inte Jolene."


Fortsättning:


På väg till förlossningen tror jag vi fick stå och vänta vid varenda rödljus. Micke undrade om han skulle köra mot rött, men riktigt så bråttom var det inte. Jag ville hellre komma fram levande!
Väl framme så parkerade vi vid ingången och jag steg ur med mina handdukar och tofflor och skyndade mig in. Såg inte en själ, men snart kom en sköterska och mötte oss. Jag sa "att det här kommer gå fort, det gjorde det förra gången" och hon visade mig direkt in på ett rum. Klockan var ca 14.30 då.

På rummet så frågade hon upp lite om tidigare barn och hur länge jag haft ont och så började hon på en förlossningsjournal. Jag frågade påpekade direkt att jag skulle ha penicillin mot min GBS, så jag skulle hinna få åtminstone en dos. Jag har värkar hela tiden, men andas fortfarande bra igenom dom. Jag står mot sängen med armarna och trampar hela tiden på stället och gungar med höfterna. Sen får undersöks jag och jag är bara öppen 4 cm. Jag tycer det är så lite, med tanke på hur täta värarkarna är. Sen sätts ett CTG och jag svidar om till landstingets snygga nättrosor och skjorta.

Barnmorskan frågar om jag vill ha lustgas, men det vill jag än så länge inte. Jag tycker det går bra att djupandas och röra mig. Sen ska nål sättas för att penicillinet ska kunna ges. Hon sätter nålen på vänster arm och jag är skadad och håller själv fast då hon sa sätta fast slangen så det inte ska bli nåt blodspill. Hon skrattar och tycker det är bra att jag hjälper till. Så då berättar jag att jag tidigare på dagen gjort mitt sista seminarium och nu tar examen i januari.

Värkarna kommer och går och jag tycker de gör olika ont. Jag står och tittar på såna här stående julstjärnor i fönstret vid varje värk och fokuserar på dem. Jag börjar må illa av de starka värkarna och ber Micke öppna fönstret och hämta vatten. Micke frågar om han ska gå och flytta bilen, men det får han inte för det vet hon inte om han hinner. Nu gör det riktigt ont och jag har en kräkpåse, för jag mår fruktansvärt illa. Barnmorskan frågar nu om jag vill ha lustgas och det vill jag. Egentligen ska man andas under värkarna och göra uppehåll emellan. Men jag säger att "jag andas hela tiden, för jag vill dem kommer så ofta och jag då kommer den inte hinna värka". För värkarna var så intensiva och starka. Men emellan en värk kunde jag ändå skratta och säga "vad skönt, det är första gången jag är full på 9 månader!" Och snabbt blir värkarna ännu snabbare och jag håller på kräkas vid varje värk. Då kanske klockan är ca. 14.55.

Nu måste värkarna gjort nån nytta, annars tar jag livet av mig snart. Så känns det. Så jag ber henne undersöka mig strax efter 15.00 och då är jag öppen 8 cm. Nu gör det så in i helvete ont så inget hjälper. Så jag ligger kvar på britsen och bara slänger mig fram och tillbaka. Det gör lika ont oavsett vad jag gör, så jag kan lika gärna ligga. Barnmorskan går ut och jag tror jag slutar använda lustgasen också. Jag säger "att nu får den ta och komma ut. Snart måste den komma ut, det gör så ont".

Ca 15.09 kanske får jag krystvärkar och hon trycks nedåt som en raket. Vattnet sprutar ur mig rakt upp i luften. Och skit kan jag säga. Så jävla äckligt. Kändes lite komiskt samtidigt. Jag skriker åt Micke att ringa på klockan. Barnmorskan och undersköterskan kommer inspringandes och tar på sig handskarna. Micke tyckte de tog det så lugnt, även fast det syntes att hon kommer nu. Jag skriker att jag vill ställa mig upp och gör en ansats, men det trycker på för mycket för att jag ska kunna ändra läge. Jag börjar krysta och bara skriker, fr det gör så jävla ont. Även fast jag inte krystade länge, så känns det som jag ska dö och slutar krysta för det känns hopplöst. Jag skriker "dra ut den, dra ut den". Så krystar jag på igen och ut kommer hon och det är så skönt att det är över. Jag tror jag säger det också, att det var så skönt att det slutade göra ont.

Framme var vår nya familjemedlem, vår tredje dotter. Klockan 15.11 föddes hon. Hon var lite medtagen, eftersom det gick så fort och de var tvungna att suga ur lite fostervatten ur hennes lungor och få henne att skrika till. Sen får Micke klippa navelsträngen för tredje gången. Så ska jag snart prova och krysta fram moderkakan och det kändes jobbigt.Dumt, med tanke på att man nyss fött barn och haft värkar. Men det kändes som om jag gjort mitt, haha. Men ut kom den med. Jag fick bara lite bristningar och slapp sy. Men inte långt efter, så får jag eftervärkar från helvetet och Micke får ta Jolene. Jag duschar tror jag tre-fyra gånger på förlossningen för jag har så ont. Sen vilar jag och Micke får hålla henne och vi bara pratar.

Micke väntar tills de vägt och mätt henne. 48 cm lång och 3325 gram väger hon. Sen åker han hem och hämtar kamerorna och lite grejer. Och jag passar på att ringa några och berätta den glada nyheten. Vi har fått ännu en dotter! Återigen var vi på förlossningen i 40 minuter innan vårt barn kom, precis som med Noelle.




En vanlig dag





Och barnen hinner bråka två gånger inom loppet av fem minuter.
Noelle är naken.
Hailey hinner slå sig.
Allt är i sin ordning idag med!

Ett skratt förlänger livet



Solsidan är som tidigare sagt hur roligt som helst.
Men fredagens avsnitt, främst denna del fick mig att skratta så jag höll på kissa på mig!!
Ni som inte tycker det här är roligt, ni har ingen humor.
Ett bra sätt att börja en tisdagsmorgon på, därför vill jag bjuda på den!

Ungar är bra roliga!



Imorse gick jag och Jolene upp på övervåningen för att klä henne.
I vanlig ordning börjar barnen bråka nere.
Jag hör gnäll och tjut om vartannat.
Sen hör jag Hailey: "Noelle, sluuuta bråååkaaa... För jag SLÅSS SOM EN KILLE!!"
Man hör mycket skoj här om dagarna, kan jag säga.



Här var storasyster alltid snäll med lillasyster.
Men det kanske var för att lillasyster fortfarande var liten, söt och framförallt helt oskyldig..
Nu är hon en retsticka utan dess like!

Mina fina vän

Nu saknar jag dig så sjukt mycket!!!
Kollade igenom gamla hederliga kort idag och reste tillbaka till vår tonårstid.
Karro, jag längtar tills jag får vara med dig:)




PUSS

Outsiders



Har nyss suttit och tittat på Outsiders som visade sig handla om unga svenska tonårsmammor ikväll.
Väldigt intressant tyckte jag.
Jag som ung mamma, även om jag inte var 15 år utan 18, känner igen mig mycket ändå.
Främst tyckte jag Nadja i programmet, här ovan med sin dotter, sa mycket kloka saker.

Att vara mamma är underbart och mycket kärlek är det.
Men det är onekligen väldigt jobbigt att ha barn.
Jag orkar inte ens gå in på det uppenbara, utan detta kommer kunna diskuteras länge om tonårsmammor.

Jag fick barn då jag var 18 och Hailey var planerad.
Jag skäms nästan att säga att Jolene var oplanerad och nu var jag ju ändå 22 år då jag blev gravid med henne.
Men som 18-åring hade jag ingen aning om hur det är att ha barn.
Och ändå fick jag småsyskon då jag var 12,13 och 14 även om det inte är samma sak såklart.
Jag hade en väldigt romantiserad bild av mödraskapet.
Mamma sa "att det är ingen dans på rosor att ha barn".
Och visst kunde jag förstå det, men inte fullt ut.
Vi var nog väldigt spontana. "Vad mysigt det vore med barn, ja vi skaffar ett".

Nu har ju vi klarat det väldigt bra, men jag skulle ju ljuga om jag inte säger att det vore tusen gånger lättare att inte ha barn.
Men när de väl är här skulle man aldrig önska att man inte haft dem.
Även om det finns stunder man bara vill ha barnvakt i två veckor och få vara.
Fast det roliga då är ju att man efter två dagar i "frihet" inte har en aning om vad man ska göra av all dötid.
Och saknaden är enorm då barnen är borta!!

Jag skulle aldrig rekommendera någon som är ung att skaffa barn.
Däremot skulle jag heller aldrig döma någon.
Jag har klarat att ta en examen, körtkort och har en egen bostad och klarar mig gott - "trots" tre barn.
Men det hade nog varit lättare utan.

Jag tar bara som exempel att Hailey är sjuk nu. Och då är jag dessutom "bara" mammaledig.
Ingen tenta som väntar.

Hailey ska nu ha mediciner, astmamedicin, antibiotika x3, hostmedicin.
Jolene ska droppas med minifom och ska droppas i näsan för hon är snorig.
Noelle har inga mediciner, men blir less då en är sjuk och ska få uppmärksamhet.
En är bebis och ska ammas, bytas osv.
Så hon leker pajas och hoppar omkring oss i soffan. Och PÅ oss.

Dessa saker var nog inget jag hade med i planeringen då jag skaffade barn.
Nog för jag visste att de blir sjuka, men man har ingen aning om hur trött man blir.
Men trots detta är det världens bästa jobb, om än det svåraste.
Men främsta anledningen till att jag inte rekommenderar det till unga tjejer är främst exemplet ovan.
Man ska som sagt få ha sin tid då man ska få vara egoistisk.
Man ska inte behöva tänka på att snyta näsor, torka rumpor och inte få sova på morgonen - om man vill.
Även om det är bra med jobb, utbildning pengar mm så är det ändå inte främsta anledningen.

Jag är stolt över mig själv och tycker jag är ett levande exempel på att det går att fixa båda sakerna samtidigt.
Familj och utbildning.
Dessutom som ung hade jag aldrig vant mig med att göra av med en massa pengar.
Så lite pengar, trots knaper inkomst tycker jag inte vi haft.
Men trots att jag klarat det, har jag ibland kännt mig väldigt stressad för att fixa allt.
Jag har sällan orkat pluggat på kvällarna då barnen somnat.
Efter hämtning på dagis, middag och kvällsrutinerna är man själv sedan trött.
Då vill man vila och göra det man själv vill.

Så jag hurrar för unga föräldrar, då man väl blivit det.
Men om du planerar barn, så tänk efter en gång till!!


Länk till programmet : http://www.kanal5play.se/program/play/outsiders-s08e09



Jolene "leker"



Och rapar, haha!!

Kåvepenin - en äcklig medicin



Jag tycker det luktar gott, som vanilj.
Men Hailey gör miner och låter om sig, för det smakar äckligt.
Då är hon ändå en tjej som inte gör en min då hon får t.ex. mollipect.
Mollipect tycker jag är väldigt äckligt!
Men hon tar den ändå, för hon vill vara frisk såklart!!

RSS 2.0